İman insanı insan eder; belki insanı sultan eder.

Es-selamu aleykum,
Aslına bakılırsa bugün farklı bir mevzu ile sizlerleyim. Bir kaç aydır sosyal medya üzerinden gelen mesajlar nedeniyle sanırım sohbet havasında yazacağım bugünkü yazıyı. Öncelikle en çok sorulan WordPress açma hikayem.. İşte Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir. (Tirmizi,ilm,14) hadisi şerifi üzerine nasip oldu bu olay. Amelden önce niyet gerekliydi, niyetle tek başına yeterli olmayınca eyleme dönüştürdüm meseleyi. Bir diğer olay da bence üzücü olan ama sonrasında inşaallah iyiye dönüşecek olan şeydi. Hayatta en büyük pişmanlığımı sorsaydınız kesinlikle boş işler ile uğraşarak 19 yılımı çöpe atmış olmam derdim. O yüzden İslam araştırmalarını sonradan yapmış olmam nedeniyle İslami yaşantımı taklidi boyuttan tahkiki boyuta çıkarırken diğer kardeşlerimin özellikle de genç kardeşlerimin benim gibi olmaması içindi tek amacım. Şu güzel duayı hep yapmaya gayret ederim. “Allah’ım! Yeryüzünde İslam’la şereflenmedik kimse kalmayıncaya kadar senin dinine hizmet etme ve gönülleri İslam’la buluşturma aşkını kalbime sundur ve bir kişinin hidayete ermesine beni vesile kıl.” Amin..

Evet biraz Resûlullah yolundan gitmek istiyorum diyebilirim. Onun mesleğini devam ettirmeyi canı gönülden istiyorum. Çünkü birbirimizden meshulüz. Kardeşimizin bir yanlışını gördüğümüzde uyarmak her Müslüman’a farzdır. Şuan her ne kadar öğüt almak nefsin hoşuna gitmese de Allah’a bağlı olup özgür olmak mı yoksa nefse kul olup kölesi olmak mı daha güzel diye sormak lazım. Ve güzel kardeşim ” insanlar içinde Allah’ın en sevdiği kimse, kötülükleri terk edip iyiliklere yönelen gençtir.” {Ebu Davud,salât, 26} Bizler bu bilinçle entegre olursak en ufak bir vesvese geldiğinde kale sağlam olduğu için dimdik ayakta kalırız. Öncelikle tevhid noktasında kale duvarlarını sağlam örmeliyiz. Sorgulamak gerekli ama Hz İbrahim’in sorgulaması gibi bir sorgulama.. İmana sahip olan ama kalbinin mutmain olmasını isteyen bir peygamberdi o. Her ne kadar çevresi dindar olmasa da kendisi Allah’ın ayetleri ile O’nu buldu. Bizler de Rabbimizi cemil ismiyle, hayy ismiyle, Mennan ismiyle, gaffur ismiyle tanıyıp bileceğiz inşaallah.

Bir diğer mesele de her şey de İslam’ı anlatmaya çalışan Müslüman genç modeli olarak görünüyor olsam da aslında İslam’ı anlatmak için her yerde ayrıca bir çaba harcadığım söylenemez. İslam zaten hayatın ta kendisidir. Gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar mantığı ile olaya bakarsak yalnızca gözümüzü açtığımızda bunun farkına varabiliriz. Yani kimin için Allah varsa ona her şey vardır. Ve kimin için yoksa her şey ona yoktur.{Asa-yı Musa}

Son olarak her hafta cuma günü biz gençlerin aklına takılan İslami soruları cevap niteliğinde olması gayesi ile yazacağım. Allah nasip ederse ilk yazıyı tevhid üzerine yani Allah’ı tanıma, kudretini anlama ve özellikle de neden bir yaratıcıya inanmak zorundayız gibi iman hakikatleri sorularına nacizane fikirlerim ile hayattan örnekler sunarak aktarmaya çalışacağım. Sizler de öneri olarak şöyle olsa daha iyi olur dediğiniz konseptler varsa onları da istişare ile halletmeye çalışırız inşaallah.. Neyse fazla uzatmadan yazımı Ebu Derda’nın güzel sorusu ile bitirmek istiyorum.

“Korktuğum şeyler içinde en korktuğum şey, hesap için durdurulduğum zaman bana; Sen ilim öğrendin de peki öğrendiklerin ile ne amel ettin?

Selametle..

Jüpiter tarafından yayımlandı

Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam..

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın